SR EN

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДРШКУ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДРШКУ ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДРШКУ
ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА
у спровођењу социјално интегрисаних услуга

Уз подршку Владе Швајцарске програм ПРО ће кроз јавни позив подржати најмање 20 локалних организација цивилног друштва из Шумадије, западне, источне и јужне Србије у спровођењу социјално интегрисаних услуга којима се обједињују најмање две од три тематске области: социјална заштита, образовање и здравство.

Укупан буџет овог јавног позива је 273.000 евра. Вредност бесповратних средстава по пројекту износиће од 10.000 до 13.650 евра.

Спровођење активности у оквиру пројеката трајаће од 10 до 12 месеци, док активно пружање социјално интегрисаних услуга мора трајати најмање осам месеци.

Циљ позива је унапређење приступа остварењу права и испуњењу потреба за најмање 2.000 грађана и грађанки из рањивих група на локалном нивоу, са фокусом на Роме (посебно из неусловних насеља), особе са инвалидитетом (укључујући децу и младе ометене у развоју), као и лица која остварују право на подршку према Закону о социјалној заштити.

Јавни позив је организован кроз конкурентни процес, а избор корисника ће бити извршен евалуацијом и рангирањем поднетих предлога пројеката. Више о процесу и критеријуму за избор корисника можете сазнати у опису јавног позива.

 

Опширније на линку: http://www.pro.org.rs/javni-poziv-pro-01-2023.html

Please publish modules in offcanvas position.