SR EN

ОПШТИНУ ПРИЈЕПОЉЕ ПОСЕТИЛА МИНИСТАРКА ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ОПШТИНУ ПРИЈЕПОЉЕ ПОСЕТИЛА МИНИСТАРКА ТРГОВИНЕ, ТУРИЗМА И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


 Пријепоље,01.03.2022. година- Данас је председник општине Пријепоље Владимир Бабић, са својим сарадницима, примио министарку трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, г-ђу Татјану Матић. На састанку се разговарало о развојној шанси општине Пријепоље у области туризма ,планираним пројектима и изазовима са којима се општина Пријепоље суочава на том путу. Министарка је у свом излагању напоменула да општина Пријепоље има добре предиспозиције за унапређење и развој туризма поготово када се узме у обзир чињеница о близини туристичких места као што су Златибор и Златар као и добар географски положај –близина Црне Горе и Босне и Херцеговине. Председник општине је навео да наши туристички потенцијали (Јабука, Камена Гора, Сопотница, манстир Милешево, Златар, културно-историјски споменици) треба да постану атрактивна туристичка подручја уз инфраструктурна улагања. Изнео је проблем са Спомен комплексом „Бошко Буха“ и неопходност решавања истог. Разговарало се о појачању интернет мреже на подручју наше општине-пројекат који ово министарство реализује у сарадњи са Европском банком за обнову и развој.

Данас је и потписан Уговор о извођењу радова на „Санацији и адаптацији Парка народних хероја“ (прва фаза) као и Решење о именовању надзорног органа. Рок за реализацију радова је 90 дана.Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије је подржало реализацију овог пројекта у износу од 37 милиона динара као и „Израду пројектно-техничке документације за унутрашње уређење утврђења -Средњовековни град Милешевац“ у износу од 3,5 милиона динара.

Након разговора са руководством Општине, министарка је обишла компанију ЕС Комерц која се бави производњом органске хране.

viber slika 2022 03 01 18 11 04 067

viber slika 2022 03 01 18 11 19 575

IMG 0628

IMG 0615

IMG 0589

IMG 0582

IMG 0558

IMG 0544

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Пријепоље у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Please publish modules in offcanvas position.