SR EN

Одржана Свечана скупштина поводом Дана општине

Одржана Свечана скупштина поводом Дана општине


 Пријепоље, 07.07.2022.године- Пријепоље се у доступним писаним изворима први пут јавља у уговору кога су Дубровчани 7. јула 1343. године закључили с Арбанасима Бурмазима о преносу 100 товара соли у трг манастира Милешево у месту званом „Пријепоље“.

У Великој сали Дома културе, одржана је Свечана седница поводом Дана општине Пријепоље. Присутнима су се обратили Владимир Бабић, председник општине Пријепоље и Изудин Шантић,председник СО Пријепоље. У обраћању су се захвалили присутним грађанима и гостима, наводећи значај обележавања данашњег датума, сарадњи са Владом Републике Србије, ресорним министарствима и јавним предузећима.
Председнику општине Пријепоље је од стране г-дина Велизара Ђерића,члана Уоравног одбора Спортског савеза Србије, додељена Плакета захвалности за допринос спорту у нашој општини који се огледа кроз велики значај наших заслужних спортиста за спорт Републике Србије. Том приликом је поменуо Влада Дивца, Ивицу Драгутиновића ,Армина Синанчевића, Немању Петрића, Алмира Мемовића, Михајла Пјановић и др.
Додељене су награде и захвалнице ђацима генерације основних и средњих школа, добитницима школских награда на републичким такмичењима као и физичким и правним лицима који су дали допринос развоју наше заједнице. Присутни су погледали кратаку пројекцију о реализованим пројектима у претходне две и по године и активностима које су планиране. У музичком делу програма учествовала су деца из ПУ "Миша Цвијовић", ученици Музичке школе из Пријепоља и чланови КУД "Дома културе".

DSC 0440

DSC 0378

 

DSC 0108

 

DSC 0130

 

DSC 0209

 

DSC 0157

 

DSC 0393

Please publish modules in offcanvas position.