SR EN

Eлектронски систем за вођење седница у Општини Пријепоље

Eлектронски систем за вођење седница у Општини Пријепоље


 

Oпштина Пријепоље је реализовала пројекат „Увођење савремених информационих технологија у општинској сали за одржавање скупштинских заседања и седница општинског већа ради унапређења и модернизације рада јединице локалне самоуправе у циљу квалитетнијег и ефикаснијег функционисања и пружања услуга Општине Пријепоље“.

Пројекат je финансиран од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе на основу Одлуке о расподели средства којом су општини Пријепоље додељена средства у износу од 6.500.000,00 динара. Општина Пријепоље је учествовала у суфинансирању пројекта са сопственим средствима у износу од 3.500.000,00 динара.

Циљ пројекта је осавремењавање и унапређење ефикасности и транспарентности рада Скупштине општине Пријепоље и Општинског већа, као и других служби локалне самоуправе који учествују у припреми и реализацији седница ових органа власти и то кроз електронско вођење седница ( укључујући електронску пријаву присутности, пријаву за реч, електронско гласање и бројање гласова), аутоматско креирање записника и електронских извештаја са седница.

Спровођењем овог пројекта остварени су значајни резултати у виду унапређења и модернизације рада органа јединице локалне самоуправе Пријепоље уз побољшање ефикасности и економичности у раду Скупштине Општине Пријепоље.

 

viber slika 2023 02 02 13 03 46 105

Please publish modules in offcanvas position.