SR EN

КОНФЕРЕНЦИЈА „СЕКТОРСКО ПОСЕБНО СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ У ЈЕДИНИЦАМА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ“

КОНФЕРЕНЦИЈА „СЕКТОРСКО ПОСЕБНО СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ У ЈЕДИНИЦАМА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ“


 Начелник Општинске управе општине Пријепоље Миодраг Ћубић присуствовао је конференцији „Секторско посебно стручно усавршавање у јединицама локалне самоуправе“, коју је организовало Министарства државне управе и локалне самоуправе, на којој су учешће узели министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић, министарка за бригу о породици и демографију проф.др Дарија Кисић и државни секретар МУП-а Данило Стевандић.

„Захваљујући труду који службеници улажу у развој личних и професионалних знања и вештина, из године у годину можемо да се похвалимо све ефикаснијим услугама које се пружају грађанима, али и импозантним бројевима. Само током прошле године више од 5,5 милиона грађана није морало у различитим поступцима да прилаже исправе о свом личном статусу, јер су их органи прибављали из Регистра матичних књига по службеној дужности. Исто тако, 448 службеника на пословима ажурирања јединственог бирачког списка донело је близу 960 хиљада решења на којима се заснивају промене у бирачком списку“, истакао је министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић.

Мартиновић је указао да учешће и подршка службеника у успостављању новог система стручног усавршавања говори да оно почиње да остварује жељени реформски циљ, а то је једнак приступ праву на стручно усавршавање свим запосленима у јавној управи, без обзира где живе и раде. Подсетио је да је управа Србије за само пет година изградила систем стручног усавршавања којим се сврстала у ред најразвијенијих у Европи, а на који се данас угледају многе државе региона и шире.

На крају догађаја додељене су грамате најбољим реализаторима секторских посебних програма обуке у јединицама локалне самоуправе у 2022. години, а проглашене су и најуспешније ЈЛС у секторском посебном стручном усавршавању током истог периода.

2

3

Please publish modules in offcanvas position.