SR EN

Ефикасније решавање еколошких проблема кроз примену јединственог еколошког информационог система

Ефикасније решавање еколошких проблема кроз примену јединственог еколошког информационог система


 Председник oпштине Пријепоље Владимир Бабић, начелник Општинске управе Миодраг Ћубић и службеник задужен за послове животне средине Мерима Мекушић, јуче су у Палати Србије присуствовали састанку где је представљен „Јединствени еколошки информациони систем”.

Састанку су испред Министарства заштите животне средине присуствовали министарка Ирена Вујовић и државна секретарка Јелена Танасковић.

Тема састанка била је како омогућити ефикасније поступање по пријавама које грађани шаљу путем “Јединственог еколошког информационог система”.

Јединствени еколошки сyстем пуштен је у рад 31. Јануара текуће године и има за циљ да пружи ефикаснији приступ мапирању и решавању еколошких проблема.

Реч је о систему који функционисе преко мобилне и веб апликације “gReact" (Green Reaction).

Бесплатно се преузима на google play-u или app store, слањем СМС или ММС поруке на 066/5555-011 или телефонским позивом контак центра на 0800/003-003.

Путем поменуте апликације грађани сами могу пријављивати локалне проблеме радним данима од 7:30 до 15:30 часова.

viber slika 2022 02 22 14 21 28 010

viber slika 2022 02 22 14 21 27 946

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Пријепоље у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Please publish modules in offcanvas position.