SR EN

Представници БНВ-а у посети општини Пријепоље пред најављени попис становништва

Представници БНВ-а у посети општини Пријепоље пред најављени попис становништва


 

Општину Пријепоље данас су посетили Јасмина Цурић, председница Бошњачког националног вијећа и Елвир Еминбеговић, члан БНВ-а. На састанку са председником Општине Пријепоље Владимиром Бабићем и заменицом председника Самиром Ћосовић, разговарали су о предстојећем попису становништва заказаном за октобар ове године.  У разговору је истакнуто да постоје заједнички интереси да се укаже на значај пописа становништва како би се дала реална слика становништа, као и на чињеницу колико су резултати пописа важни за развој заједница.

Резултати пописа су битна алатка сваке државе у доношењу стратешких планова развоја заједнице од које ће зависити развој у свим областима.

Бошњачко национално вијеће биће партнер у свим пројектима и активностима везаним за попис на локалном и републичком нивоу јер има представнике у  републичкој и локалним пописним комисијама.

С обзиром да се попис врши електрински, изјавом  неког од ближњих биће могуће пописивање и оних који нису присутни а испуњавају услове и грађани су Републике Србије.

viber slika 2022 07 27 16 04 56 430

 

viber slika 2022 07 27 16 04 57 276

Please publish modules in offcanvas position.