SR EN

Развој путне инфраструктуре

Развој путне инфраструктуре


08.03.2023. Пријепоље - Oдржан радни састанак са представницима Путева Србије, пројектантима, са председником и запосленима у општинској управи.

Тема састанка су биле инвестиције, које су од изузетне важности за општину, а око чије реализације је у протеклом периоду било застоја. Наиме, иако је било приче о „кочењима“ за спровођење капиталних инвестиција иницираних од стране Владе РС, Министарстава као и Председника РС Александра Вучића, приоритет је био дефинисање даљих корака ка убрзаном покретању свих инвестиција.
Путеви Србије су изразили спремност да се још више укључе и дају свој допринос како би се отклониле све потешкоће и у што краћем року отпочела реализација инвестиција.
Председник општине је истакао да је упознат са свим потешкоћама на свим инвестицијама и да је потребно да схватимо крајње озбиљно овај проблем и дамо све од себе како би се исти решио. Како се овде углавном ради о капиталним инвестицијама у наредном периоду ће сви могући капацитети локалне самоуправе бити усмерени на евидентирању даљих активности и обавеза које општина мора да заврши и предупреди.

На првом месту је реконструкцији пута за Милешево чија документација се ради у две етапе. Ради се о веома комплексном послу где имамо више фактора у простору и јасним дефинисањем обавеза очекујемо завршетак документационе основе и одобрења за извођење радова до краја марта.

Незаобилазна тема је и кружног ток на Коловрату где је констатовано да је општина већ предузела радње а на данашњем састанку и договорени даљи поступци по питању кружног тока. Такође, изласком на саму локацију је договорено да се пусти у оптицај нова расвета од магистралног пута до кружног тока у нади да ће и сам кружни ток до краја године засијати у правом смислу те речи.

Сви су се сложили да комуникација између свих нивоа мора бити што боља и уколико се укаже потреба овакви тематски састанци одржавају што више а све у намери да Пријепоље до краја године буде највеће градилиште у овом делу Србије.

IMG 3966

viber slika 2023 03 08 23 50 54 676

viber slika 2023 03 08 23 50 55 244

Please publish modules in offcanvas position.